Heleneholms SK 2-4 Östra Torps GIF (1-3)

0-1 Mattias Jönsson (Johan Revesz) 8 min
0-2 Filip Zahn (Andreas Sonesson) 12 min
1-3 Patrik Andersson (Johan Revesz) 40 min

Mathias Herrström 87 min
Jack Jönsson 90 min

Vid pennan tränaren Kalle Palm då lagledaren befann sig i London för att se Arsenal-Fulham.

Ny seger och många forwardsmål.
Östra Torp ställde upp med duktige 16-årige Andreas Sonesson i mål och därmed gjorde alltså Andreas comeback i Torptröjan. En annan som gjorde comeback i torptröjan var Kaj Nurmi som tog plats till vänster på mittfältet.
Det var ett Östra Torp som kom till matchen på Heleneholms konstgräs med lite tunga ben och en del småskavanker.
Matchen inleddes bra av Torp och ett flertal chanser noterandes i inledningen. Redan efter 4 minuter hittade Mathias Herrström fram med en fin boll till Filip Zahn som tyvärr inte fick med sig bollen ordentligt vilket gjorde att han missade skottet i fritt läge. Tre minuter senare hittade Mikael Fransson fram med en liknande passning till Patrik Andersson men tyvärr missades även det friläget. I den 8:e minuten kommer utdelningen. Johan Revesz slog en inåtskruvad frispark från höger som letade sig fram till en omarkerad Mattias Jönsson som kunde stöta in ledningsmålet 0-1 helt rättvist.
0-2 kom i den 12:e minuten sedan utmärkte keepern Andreas Sonessons långa rensning hamnade hos Filip Zahn som denna gång inte gjorde något misstag.
Hemmalaget skapade en fin möjlighet efter cirka kvarten spelad men nicken gick högt över. Torp fortsätter skapa chanser. Patrik Andersson och Kaj Nurmi missade frilägen.
Tyvärr tillåter vi sedan hemmalaget att reducera till 1-2 i den 35:e minuten. De hade tagit över under en period och vi var inte tillräckligt noga i försvarsspelet. I den 40:e minuten fick äntligen Patrik Andersson sätta dit bollen. Johan Revesz slog en underbar passning som Patrik nickade förbi hemmamålvakten. Patriks första mål i Torptröjan sedan övergången från Anderslöv och 1-3 i paus.
Andra halvlek blev inte lika bra som den första. Redan i den 48:e minuten hittar Filip Zahn fram med ett perfekt inspel till Andreas Sjödin som inte gjorde något misstag utan tryckte säkert in 1-4. Detta var Andreas första mål i torptröjan sedan övergången från Hyllie IK. Patrik Andersson hade sedan en fin möjlighet att öka på ledningen men målvakten räddade fint. Heleneholm reducerade efter 60 minuter till 2-4 sedan Torp gjort ett misstag i högerförsvaret.
Resten av matchen bjöd på ganska lågt tempo och inte så många målchanser. Torp höll säkert undan och segern var odiskutabel. Spelet vbar stundtals riktigt bra. Det fina underlaget på konstgräset bidrog till att passningarna var bättre än senast.
Johan Revesz var Östra Torps bästa spelare. Mycket bra som vänsterback i första halvlek och som innermittfältare i andra.
Kaj Nurmi, Mattias Jönsson och Patrik Andersson var också mycket bra.